הגנים הלאומיים קיסריה, מצדה, ירקון ותל אפק ושמורות הטבע עין גדי והבניאס, היו באתרים הבולטים במבקרים
כ- 100 אלף מטיילים טיילו היום בשמורות הטבע והגנים הלאומיים. בין האתרים הבולטים השבת היו: הגן הלאומי קיסריה עם כ 4600 מבקרים, הגן הלאומי מצדה עם כ 4400 מבקרים, הגן הלאומי ירקון תל אפק עם כ 4000 מבקרים, שמורת הטבע עין גדי עם כ 3400 מבקרים ושמורת הטבע הבניאס עם כ 2700 מבקרים.
בנוסף, הושבה לטבע צבת הים “כרמל” לאחר טיפול במרכז הצלה לצבי ים של רשות הטבע והגנים במכמורת. הצבה החומה “כרמל” נמצאה בסוף דצמבר 2021 באזור חיפה, כשהיא נפלטה לחוף במהלך הסופה “כרמל” (ועל כן שמה). היא נמצאה ע”י עובר אורח ערני ואכפתי ונאספה ע”י רותם שדה, פקח ימי של רשות הטבע והגנים. “כרמל” הגיעה למרכז הארצי להצלת צבי ים, שם היא עברה בדיקות רפואיות קפדניות וטיפול מסור ע”י צוות המטפלים והמתנדבים ואף אבחון CT אצל ד”ר צחי אייזנברג ממרפאת “כל חי”, המלווה את המרכז ההצלה בהתנדבות ב 20 השנים האחרונות.
“כרמל”, בדומה לצבי ים נוספים שהגיעו במהלך החורף, אובחנה עם פגיעת הדף (כתוצאה מפיצוצים ימיים שמקורם טרם ידוע), אשר גרמה לנזק ברקמות הרכות (ריאות ואוזניים). לאחר שיקום ארוך של כ-10 חודשים, במהלכם התבצעו בדיקות CT חוזרות עד שנראה כי “כרמל” החלימה, ואף עלתה במשקל עלייה של 33% (שוקלת כ 50 ק”ג). “כרמל” הושבה לים באירוע “יום ים” בקיבוץ החותרים.
חשוב מאוד להישאר עם הצב עד הגעת מתנדב/פקח או הביאו את הצב למרכז ההצלה לאחר הדיווח. במקרה שמוצאים צב ים מסובך בפסולת, אין להסיר את הפסולת ואין לשחרר את הצב חזרה לים. הצב זקוק לטיפול רפואי במרכז ההצלה. במרכז ההצלה מודים לציבור על הערנות לצבי ים פגועים, בזכות הדיווח שלכם אנו זוכים להציל צבי ים ולתרום לאישוש האוכלוסייה שלהם בטבע, שם היא נמצאת תחת איום של סכנת הכחדה.
מצאתם צב ים שנפלט לחוף? צף בים ללא יכולת לצלול? דווחו מיד למוקד רט”ג 3639*.