לרגל יום הזיכרון הבינלאומי לשואה המצויין היום, 27 בינואר, התכנסו מעל אלף בני נוער מכל רחבי הארץ, למפגש שעסק בנושא “מגפת האנטישמיות העולמית”, בארגון המרכז לאימפקט יהודי
לרגל יום הזיכרון הבינלאומי לשואה, המצוין מידי שנה ב-27 בינואר – הוא יום שחרור מחנה המוות אושוויץ, בפולין (בשנת 1945), השתתפו למעלה מאלף בני נוער מכל רחבי הארץ וממחוז חיפה בפרט, בכנס שעסק בנושא “מגפת האנטישמיות העולמית”. הכנס תורגם בצורה סימולטנית לשפות אנגלית, ערבית ורוסית, כדי לאפשר לתלמידים מכל מרחבי המדינה לקחת חלק ולהשתתף בו.
יו”ר מועצת התלמידים והנוער מחוז חיפה, עמרי אפק: “תפקידו של הנוער בישראל הינו לקחת חלק ולסייע במאבק נגד תופעת האנטישמיות, בכל מקום בו היא זורעת הרס ושנאה כלפי הקהילה יהודית בעולם. אנו רואים במאבק הזה כאחריות של כולנו ובפרט של בני הנוער להוביל את המאבק ושיח בנושא זה”.
יו”ר יד ושם, דני דיין: “התפקיד שלנו כמדינה הוא לדרוש ממנהיגי העולם לפעול מיידית, בעוצמה ובחוזקה, כנגד כל גילוי האנטישמיות. אנחנו יודעים מהניסיון ההיסטורי לאילו ממדים מפלצתיים אנטישמיות יכולה להתפתח. על מנהיגי העולם ליטול אחריות על מקרי האנטישמיות המתרחשים במדינתם, ולפעול כדי למגר אותם ולתת לקהילה היהודית במדינתם את הביטחון הראוי להם”.
את דבריו חיזק השליח המיוחד של ממשלת קנדה לשימור השואה ומאבק באנטישמיות, פרופ’ ארווין קוטלר: “מדינת ישראל לא יכולה להילחם לבדה כנגד תופעת האנטישמיות, היא חייבת שותפים גלובליים שיהיו לה כבני ברית וילחמו לצידה כדי למגר את התופעה. צריך לפעול על מנת לבנות קואליציה משותפת וחזקה בין כלל מדינות בעולם, כדי שיובילו תנועה שתגביל את תופעת האנטישמיות שמידי יום זורעת זרועות בכל אזור בעולם”,
בהמשך לדבריו הוסיף, מנכ”ל קריף – ארגון הגג של יהודי צרפת, רוברט איינס: ” למרות כל הפרסומים על האנטישמיות כלפי היהודים בחברה הצרפתית, הקהילה היהודית בצרפת חיה היטב וזאת בזכות העבודה שהרוב המכריע של הכוחות הפוליטיים והאינטלקטואלים בצרפת, נלחמים באנטישמיות, בזכות מערכת המשפט הצרפתית בה יש חוקים רבים שנלחמים באנטישמיות”.
הכנס הוירטואלי נערך בהובלת המרכז לאימפקט יהודי, בשיתוף משרד החוץ, משרד החינוך – מנהל חברה ונוער, מועצת התלמידים והנוער מחוז חיפה, התנועה למלחמה באנטישמיות, מצעד הגבורה ועוד שותפים נכבדים, ואירח שורה מכובדת של דוברים הכוללת את: יו”ר יד ושם, דני דיין, השליח המיוחד של ממשלת קנדה לשימור השואה ומאבק באנטישמיות, פרופ’ ארוין קוטלר, מנכ”ל ה-CRIF, ארגון הגג של יהודי צרפת, רוברט איינס, מנהלת המחלקה למאבק באנטישמיות ושימור השואה של משרד החוץ, רות כהן -דאר, יו”ר המרכז לאימפקט יהודי, רוברט זינגר, מנכ”ל התנועה למאבק באנטישמיות, סשה רויטמן ועוד.
מנהל מחוז חיפה במשרד החינוך, ד”ר סער הראל: “יום השואה הבינלאומי מעלה על סדר היום את השיח על זכויות אדם, זכויות הילד, מאבק בגזענות ובאנטישמיות. מערכת החינוך זה המקום בו אפשר לקיים את השיח הזה, למצוא בו רלוונטיות במעשי היום יום, ולעצב את הזיכרון שיישאר בעתיד”.
יו”ר המרכז לאימפקט יהודי, רוברט זינגר: “כשהסקרים האחרונים מראים שיא בתקריות אנטישמיות אלימות נגד יהודים בבריטניה, כשפריז הינה שיאנית האנטישמיות הווירטואלית, ש-44% מיהודי אירופה מעידים חוו אנטישמיות ושאחד מכל ארבעה יהודים בארה”ב היה מטרה לתקרית אנטישמית – ניתן לראות כי נושא האנטישמיות הינה בעיה עולמית שפועלת במרחב הציבורי בכלל הקהילות היהודיות בעולם. לכן חשיבותו של כנס מנהיגים צעירים בקרב תלמידי התיכון, גדולה מאי פעם, מאחר ועל הדור הצעיר להיות מעורה במצב הקיים, מחוץ לגבולות מדינת ישראל, כי הוא בעתיד יצטרך להיות חלק אינטגרלי במאבק למיגור התופעה”.