יום כדור הארץ שמח לכולנו! היום, 22 באפריל 2020 חוגגים 50 שנה לאירועי “יום כדור הארץ העולמי”
היום אנו חוגגים את “יום כדור הארץ”, אז אתם בוודאי שואלים מהו יום כדור הארץ? בכל שנה בתאריך 22 לאפריל מצוין יום כדור הארץ. זהו למעשה יום היוולדה של התנועה העולמית המודרנית למען הסביבה בשנות ה 70. היום והאירועים הקשורים אליו, מוקדשים לקידום מודעות והכרה בחשיבות השמירה על הסביבה, התחממות גלובלית ושינויי אקלים, היכחדות בעלי חיים ועוד. הרעיון העומד מאחורי אירועי יום כדור הארץ הוא, כי המפתח לשיפור ולשינוי כלשהו טמון בחינוך והעשרת ידע אשר יובילו למעשים.
המטרה המקורית של יום כדור הארץ, הייתה לגרום לאנשים להפגין אכפתיות ודאגה לסביבה, כך שהנושא יעלה על סדר היום של הממשלות ברחי העולם. האירוע הפך להפגנה ארצית הנערכת מדי שנה בשנה בארה”ב, לציון חשיבות איכות הסביבה. גם ברחבי ישראל מצוין מדי שנה יום כדור הארץ. בשנים קודמות צוין היום בפעילות “שעת כדור הארץ” בה הוחשכו ערים שלמות בדגש על חיסכון באנרגיה.
היסטוריה
יום כדור הארץ הראשון בתאריך 1970 היה אירוע מכונן, שעורר מודעות רבה לנושא איכות הסביבה, וחשיבות הצבתם של נושאים אלה במרכזו של סדר היום הציבורי. מייסדו של מיזם יום כדור הארץ היה גיילורד נלסון, סנטור אמריקאי שהושפע מאוד מאירוע דליפת נפט אשר התרחש בקליפורניה בשנת 1970. נלסון זיהה כי ביכולתו להוביל לשינויים פוליטיים וחקיקה בנושא איכות הסביבה אם יאסוף אנשים רבים סביב הרעיון הזה.ב- 22 באפריל 1970 יצאו אל הרחובות והפארקים מעל 20 מיליון אמריקאים במחאה על הפגיעה בסביבה. קבוצות שפעלו בנפרד נגד זיהום הים, מפעלים מזהמים, הזרמת ביוב לים, פגיעה ביערות והכחדות מיני בעלי חיים, הבינו כי יחד יכולה להיות להם יותר השפעה.
יום כדור הארץ 1970 זכה לאהדה ותמיכה רבה מכל קצוות הקשת הפוליטית והחברתית. היום הביא להישגים רבים ולהקמתה של הסוכנות להגנת הסביבה של ארה”ב. יום כדור הארץ 1990 הפך כבר לאירוע גלובלי בהשתתפותן של 141 מדינות וכ- 200 מיליון בני אדם, אשר החליטו לשים את נושא השמירה על איכות הסביבה על סדר היום העולמי. אחד הנושאים המרכזיים שעלו ביום זה היה נושא המחזור. יום כדור הארץ 1990 סלל את הדרך לקיומה של ועידת כדור הארץ בריו דה ז’נרו בשנת 1992.
יום כדור הארץ כיום: יום כדור הארץ מצוין על ידי מעל מיליארד בני אדם מדי שנה. מדובר ביום רב משמעות לשוחרי איכות הסביבה. יום זה מעורר מודעות עולמית לחשיבות השמירה על הסביבה, שינויי מדיניות וחקיקה סביבתית. הבאת נושאי איכות הסביבה אל סדר היום הציבורי, מביאה לחקיקת חוקים המיטיבים עם הסביבה ולהפניית תקציבים למיזמים בנושא. כיום, כאשר הולכים וגוברים סימני הפגיעה המתמשכת בסביבה על ידי האדם, המאבק למען איכות הסביבה חשוב מתמיד.
שנת 2020 מציינת 50 שנה מאז יום כדור הארץ הראשון בשנת 1970.
ערכת פעילות חווייתית ליום כדור הארץ
https://www.teva.org.il/GetFile.asp?CategoryID=11708&ArticleID=24140&ID=10976
סרטון הזמנה לציון יום כדור הארץ