130 מוסדות, גופים וארגונים יפתחו את שעריהם לקהל הרחב למשך שבוע בשלל אירועים, הרצאות, פעילויות וסדנאות, ללא עלות ובכל רחבי הארץ, כדי לחגוג ביחד מצוינות ישראלית
השבוע, מיד עם תום חגיגות יום העצמאות ה-74 של מדינת ישראל, התחיל לראשונה בארצנו ‘שבוע המצוינות הישראלית’. במהלך שבוע שלם (12-8 במאי) הציבור הישראלי מוזמן לחוות מקרוב ולהתגאות בהישגים שישראל הביאה לארץ ולעולם, בתחומי ההייטק, המדע, הרפואה, הביטחון, הכלכלה, הספורט, המוסיקה, הקולינריה, המחול, החקלאות, ועוד.
את הפרויקט יזמה קרן טראמפ לחינוך, המקדמת מצוינות לכל אורך השנה, והצטרפו אליה כ-130 ארגונים, חברות ומוסדות בישראל, ולכולם מכנה משותף: לעודד, לטפח ולקדם את ערך המצוינות כמפתח להצלחה שלנו כפרטים וכחברה כולה. השותפים לפרויקט יצרו במיוחד לכבוד השבוע אירועים מיוחדים ללא עלות, וכולם מוקדשים לנושא המצוינות הישראלית, על כל גווניה.
אלי הורביץ, מנכ”ל קרן טראמפ לחינוך: “יש לנו סיבה טובה להתגאות במצוינות ובמצוינים שלנו שפורצים דרך ומגיעים לשיאים מדהימים. אבל חשוב גם שנזכור שבכל אחת ואחד מאתנו טמונה מצוינות והבחירה היא בידינו. האם רק להביט מהצד ולמחוא כפיים לאחרים, או ללמוד, להשקיע, להתאמץ ולהשתפר, ואז להיות הכי טובים שאנחנו יכולים”
נתוני סקר דעת קהל: קרן טראמפ לחינוך מפרסמת כעת גם את נתוני סקר דעת קהל, שנערך במיוחד לרגל שבוע המצוינות הישראלית, ע”י חברת IPANEL: ישראל מצוינת בעיקר בהייטק, צבא, רפואה ומדע: לדעת הישראלים, התחומים שבהם ישראל מצוינת בגדול הם הייטק (85%), צבא (73%), רפואה (53%) ומדע (44%). תחומים שבהם ישראל פחות מצוינת הם בישול (18%), מוסיקה (7%), ספורט (4%), קולנוע (3%), אופנה (3%), חינוך (3%) ופוליטיקה (2%). 43% מהישראלים סבורים שהדור הצעיר בישראל מצוין יותר מהדור הבוגר, 36% מעריכים שאין הבדל בין הדורות, ורק 21% טוענים שהדור הבוגר מצוין יותר.
להלן מספר דוגמאות בולטות לפעילויות שיתקיימו במסגרת שבוע המצוינות:
חפירה קהילתית בגבעת התיתורה, מודיעין: השתתפות פעילה כמתנדבים בעונה השישית של החפירה הקהילתית, על גבעת התיתורה במודיעין. השתתפות בחפירה היא השתתפות בניסוי מדעי שקורה רק פעם אחת. אנחנו נותנים הזדמנות למתנדבים להשתתף בחזית החקר המדעי הארכיאולוגי, בליווי צמוד של מנהלת החפירה.
GOOGLE ישראל, מהנדסות השראה: באירוע יתקיים פאנל שאלות ותשובות בשפה הערבית עם מהנדסות מ-Google שתספרנה על התפקיד שלהן, האתגרים, מה הן למדו בתיכון ובאוניברסיטה ומה הטיפ שלהם לבני ובנות נוער.
מכון וינגייט: סיור ומפגש עם ספורטאי/ת במכון וינגייט. מפגש עם הקשת האולימפי איתי שני, איתי היה הקשת האולימפי הראשון שייצג את ישראל במשחקים האולימפיים בטוקיו 2020 ואף זכה להעפיל עד לשלב שמינית הגמר, והוא כבר מתכונן למשחקים האולימפיים בפריז 2024. בנוסף יתקיים מפגש עם נילי בלאק, ספורטאית התאחדות “אילת”, נילי היא אלופת העולם 6 שנים ברצף ואלופת אירופה 4 פעמים, היא גם ספורטאית השנה 6 שנים ברצף, מודל לחיקוי בפרויקט האו”ם נגד אלימות כלפי נשים.
ביה”ח איכילוב: חדשנות היא המצוינות החדשה. איך הופכים בית חולים ציבורי למגדלור של חדשנות רפואית דיגיטלית ואנושית? הרצאה של פרופ׳ רוני גמזו.
האקתון לנשים דתיות וחרדיות: האקתון לנשים נערך בקמפוס טל של המרכז האקדמי לב. במסגרתו הסטודנטיות מספקות פתרונות פיתוח לאתגרים שעולים מחברות מובילות בתעשיית ההייטק הישראלי
מצוינות בהייטק בקרב בני החברה הערבית בישראל: التميز في الهايتك في المجتمع العربي في إسرائيل. ביום זה יתקיים כנס אודות מצוינות בהייטק בקרב בני החברה הערבית בישראל. בכנס ישתתפו תלמידי תיכון ערבים ויתנו הרצאות וחשיפה מיטב המצטיינים הערבים בתחום ההייטק במדינת ישראל.
בואו להציץ מאחורי הקלעים של מדעני מכון ויצמן: מרכז המבקרים על שם לוינסון הוא מרכז אינטראקטיבי, חדשני ומרתק, הלוקח אתכם למסע בעקבות הסקרנות. תתנסו בהפעלת תחנות אינטראקטיביות, תצפו במיצג מולטימדיה מרהיב – פעילויות המאירות את עולמם המרתק של מדעני המכון, אשר מרחיבים את גבולות הידע האנושי, חושפים את סודות הטבע ומפענחים את צפונות היקום.
מעולה חדשה לצמרת הקונדיטוריה העולמית: הרצאת זום של אסטלה על סיפור חייה וכיצד טיפסה בנחישות לצמרת עולם הקונדיטורים.
סרטים מצוינים בסינמטק תל אביב: בחרנו עבורכם סרטים נהדרים לכבוד שבוע המצוינות הישראלית. בכל יום תוכלו לצפות בסרט אחד מומלץ, המספר על מצוינות מזוויות שונות ומרתקות: נפלאות התבונה, בעיניים שלנו – לילדים, וויפלאש Rush וניו יורק רוקדת.
על תורה, מדע ומצוינות: כיצד נחנך את ילדינו/ תלמידינו למצוינות? איך מעוררים מוטיבציה? והאם הילדים שלכם פגשו פעם מדען בעל שם עולמי החי חיי תורה? נקיים ערב מרתק של מפגש ושיח עם 3 מדענים בעלי שם בעולם המדע ועטורי פרסים, שלושתם בוגרי רשת יב”ע, אשר ישתפו אותנו בעולמם האישי והמקצועי, ויספרו על השילוב המיוחד של חיי תורה ומדע. האירוע יתקיים בסגנון הרצאות טד, ולאחר מכן פאנל שאלות ותשובות.
הציבור הישראלי מוזמן להיכנס אל: ‘מפת המצוינות הישראלית’ או לחפש את ‘שבוע המצוינות הישראלית בגוגל, ולבחור להשתתף באירועי מצוינות הקרובים ללבו ולמקום מגוריו. המפה כוללת מגוון גדול ועשיר של אירועים, הכוללים סיורים מודרכים, הרצאות מקוונות ומפגשים חווייתיים לצעירים, למבוגרים ולכל המשפחה.