מה המשותף לאריה שאהב תות, לפיל שרצה להיות הכי, לינוקא באי הנשרים ולשמוליקיפוד? סקרנים לדעת??
ודאי קראתם את ספרי הנוער המשובחים האלה, וכעת תמהים מה המשותף לאריה שאהב תות, לפיל שרצה להיות הכי, לינוקא באי הנשרים ולשמוליקיפוד? את אלה תמצאו בתערוכה אינטראקטיבית חדשה, המציגה סיפורי ילדים אהובים, על חיות בסכנת הכחדה. אוצרות: דורית ווליניץ, אסתי פרקל ו-ד”ר דנה ירון מרקוביץ. עיצוב וביצוע: משה אש.
מוזיאון האדם והחי הנמצא בפארק הלאומי ברמת-גן, פתח תערוכה מקורית חדשה סביב ספרי ילדים אהובים העוסקים בחיות, שהמקשר ביניהן הוא שהן נמצאות בסכנת הכחדה: האריה שאהב תות, מאת תרצה אתר ובאיור דני קרמן (הוצאת הקיבוץ המאוחד); הפיל שרצה להיות הכי, מאת ובאיור פאול קור (הוצאת דביר); הינוקא באי הנשרים, מאת דב אלבוים ובאיור ליאורה גרוסמן (הוצאת עם עובד); ושמוליקיפוד, מאת ובאיור ט. כרמי ושושנה היימן (ספריית פועלים).
האם ידעתם שמאז שנת 2002 ועד 2016 נִכחדו 60% מהפילים האַפריקָאִיִים, ושגם הפיל האַסְיָיתי נחשב למין בסכָּנַת הכְחדה? גם בישראל חיו בעבר פילים. ליד הקיבוצים רְבָדים, עֶברוֹן ובֵית זֶרַע, התגלו חִטים ושיניים של פילים, וסמוך לגשר בְּנוֹת יַעֲקֹב נמצאה גוּלגוֹלֶת שלמה של פיל, אוּכלוּסִיַית הנשרים בארץ הולכת ומִצטַמצֶמֶת, בין השאר בגלל צַיִד בִּלתי מבוּקָר, הרעלות מחומרֵי הדבָּרה בַּחקלאוּת, אימונֵי צבא והִתחַשמלוּת מִקוֵוי חשמל. בשנים האחרונות הושמדה כמעט כָּליל אוּכלוּסִיַית הנשרים בַּגולן וּבַגליל, בגלל רעל שפיזרו מגַדלֵי בָּקָר ובגלל הִתחַשמלוּת.
בעבר תפוּצַת הארָיות הייתה רחבה, מהמִזרָח הקרוב, יִשְׂרָאֵל, ועד אֵירוֹפָּה, אַסְיה ואַפריקָה. כיום יש אוּכלוּסִייה קטנה באַפריקָה המונָה עשרות אלפֵי פרָטים; בְּאַסיָה מרוּכָּזים כ-500 פרטים בַּפַּארק הלאוּמי בהוֹדוּ. אוּכלוּסִיַית הקיפודים בישראל קטֵנה והולכת עקב הִצטַמצמוּת שִטחי הטֶבע הפתוחים, הגורמת להם לחדור לשטחים בְּנוּיים ולהיחשף לסכנות רבות.
התערוכה היא שיתוף הפעולה השלישי של המוזיאון עם המעצב משה אש, בתערוכה המחברת בין עולם ספרי ילדים לבין עולמות בעלי החיים, בשילוב משחקים והפעלות. הפעם התערוכה נוגעת לנושא חיות בסכנת הכחדה. כל אחד מהספרים מוצג בפינה משלו, בתוספת הסברים ביולוגיים על החיה, על משמעותה הסמלית בתרבות וכמובן, על הסכנה בה היא נמצאת היום. כל זאת בתוספת משחקים צבעוניים, כגון לוטו, משחק זיכרון, חידונים ועוד. בתערוכה משולבות פינות יצירה ופינת ישיבה למנוחה או לעיון בספרים.
שעות הפתיחה בחודש מרץ עד 20.3.21
ימים א’ – ה’ 09:00 – 14:00
שעות הפתיחה בחופשת פסח:
ימים א’ , ב’, ד’ ה’ 21,22,24,25.3 09:00 – 15:00
ביום הבחירות סגור.
יום א’ 28.3 10:00 – 16:00
ימים ב’ – ה’ חול המועד 09:00 – 17:00.
יום שישי 2.4 09:00 – 13:00 ושבת 3.4 10:00 – 16:00.
הכניסה בהתאם להנחיות התו הסגול, בקפסולות ובהרשמה מראש.
פרטים בטלפון 03-6315010
ובאתר: www.adamvechai.org.il