מתכננים חופשה משפחתית בזמן הקרוב או שנה מעכשיו? קודם כל תבררו מהי מסגרת התקציב כדי שתצליחו ליהנות מבלי לחזור עם חור בכיס או בארנק
אתם חולמים על חופשה משפחתית בארץ או בחו”ל? לפני שאתם קובעים יחד, מועדים ומזמינים טיסות, קבלו מאתנו טיפים איך לנהל את התקציב נכון. כך תוכלו להתפנק וליהנות ויחד עם זאת, להוציא כמה שאתם יכולים ולא להשאיר את הראש בעננים.
דקלה חג’בי מאמנת להתנהלות כלכלית נכונה, מספרת על טיול בר המצווה של בנה, בו לקחו חלק כל בני המשפחה (בעלה וארבעת ילדיהם). בנוסף לתמונות המדהימות ולמגוון החוויות, היא גם מנדבת טיפים חשובים מאוד לכל משפחה שמתכננת טיול קצר או ארוך, בישראל או מעבר לים.
החלק הראשון של בניית השלד של החופשה, אותו אנחנו יכולים לקבוע מראש: טיסות ולינה.
טיסה – עשו סקר שוק
“החלטתם לאיזה יעד אתם רוצים לצאת, בדקו באתרים וסוכנויות הנסיעות מהו היצע הטיסות מבחינת החברות שטסות ליעד, טווח מחירים, עצירות ביניים ומה כולל כרטיס הטיסה: עם/בלי מזוודה/ארוחה/בחירת המושבים וכדומה. אתר sky scanner סורק את כל הטיסות של כל החברות ומאפשר לכם למצוא את הטיסות הכי זולות לכל יעד. נסו לא להתקבע על תאריך מסוים, אלא להגדיר טווח של תאריכים בחודש או בעונה/תקופה.”
טיפ: ” טיסה עם עצירה (קונקשיין) תהיה משמעותית יותר זולה בדרך כלל. עצירה של כמה שעות ואפילו לילה מאפשרת להתרענן, מחלקת את הטיסה הארוכה לשניים ויוצרת חוויה בארץ אחרת מארץ היעד שלכם”.
לינה – מלון או דירה
בהתאם לסגנון החופשה שאתם רוצים, רצוי שתחליטו היכן עליכם אתם רוצים ללון בדירת נופש, כפר נופש, מלון או אייר בי אנד בי. ישנן כמה דרכים לעשות סקר שוק גם כאן, באתרים כדוגמת: booking או trivago.
שלב שני – ההתנהלות בחו”ל
“כאן יכול להיפער בור הגדול ויכולה גם להתחיל זליגת כסף” מסבירה דקלה. ” אנשים רבים מגיעים עם כרטיס אשראי ומטבע מקומי וחושבים לעצמם שה יסתדרו, כאילו המצב בחשבון הבנק לא תקף לחו”ל. בפועל אנחנו מתנהלים באפלה, קונים, קונים וקונים. אנחנו אומרים לעצמנו שזה בסדר כי אנחנו בחופשה, וקצת שוכחים שחשוב גם להיות שפויים. כשמגיעים לארץ – הפתעה – יורדת בוכטה של כסף ולוקח זמן עד שמתאוששים, שלא לדבר על החופשה הבאה”.
טיפ: “תקראו ותכירו על היעד אליו אתם נוסעים, ועל האזורים הספציפיים בהם תשהו ותטיילו. נסו להבין מהי עלות המחיה, מה המחיר של האטרקציות והפעילויות שאתם רוצים לעשות. מהו מחיר של כל ארוחה או קניית חומרי גלם ובישול – במידה ויש לכם מטבח”.
” נסו להעריך פחות או יותר, כמה המחיה בארץ היעד תעלה, ואת זה חלקו לתקציב יומי. כללו בסכום הזה את הפינוקים, הבזבוזים והפיצ’פקעס הקטנים. היינו בתאילנד לפני שנה, עם סכום כסף גדול. בדקנו מראש כמה עולה להתנהל שם, וכך הקצבנו כ- 4000 בהאט ליום שזה קצת פחות מ-400 ₪. היו ימים שעברנו את התקציב ובפעמים אחרות, לא הגענו למכסה שהקצבנו לעצמנו וזה בסדר. הכי חשוב, שהייתה לנו כל הזמן אינדיקציה, איפה אנחנו עומדים.
“ההתנהלות הכלכלית והחישובים הללו לא אומרים שלא נוכל ליהנות בחופשה, ולקנות ולהתפנק. הדבר עוזר לנו לדעת איך אנחנו משלמים על החופשה הנוכחית, עם הסתכלות זה לא אומר שאי אפשר ליהנות בחופשה, לצאת לחופשה ליהנות לקנות אבל שחוזרים הביתה בשפיות ואני יודעת איך אני משלמת על הטיול הזה עם הסתכלות על הטיול הבא”.
תיאום ציפיות גם עם הילדים
“כשיוצאים לטיול משפחתי, חשוב לזכור שגם לילדים יש רצונות וצרכים משלהם וזה בסדר. צריך לשבת יחד ולעשות תיאום ציפיות. ניקח לדוגמה את האטרקציות. אנחנו התחלנו לברר כמה עולות האטרקציות, והקצבנו לכל ילד 3 פעילויות לבחירתו. מי שרצה משהו מעבר, לקח כסף מהבית.
“טיפ: מדי בוקר כשכולם התעוררו, ישבנו יחד ותכננו מה עומד להיות באותו יום. היינו חודש בתאילנד ולכן אפשרנו לכולם לשלב את מה שהם רוצים לעשות. בצורה כזו קבענו תכניות ואפשרנו לכל אחד, כולל לבעלי ולי, להביא לידי ביטוי את כל השטיקים של כל אחד מאתנו”.
It’s all about the money
דקלה מתייחסת גם לנושא קביעת מסגרת תקציב לכל אחד מהילדים: ” אופציה אחת היא להקציב לכל ילד תקציב לכל יום. אפשרות שנייה היא לכלול את התקציב של הילדים בתקציב המשפחתי היומי. אנחנו היינו נכנסים פעם ביום ל-seven eleven נותנים לכל ילד סכום מסוים של כסף והם היו מחליטים מה לקנות לעצמם. זו הדרך לשלב פינוקים ולהיות בחופש אמיתי, יחד עם גבולות וניהול נכון של תקציב”.
הילדים צועדים על קיבתם
“כשנוסעים לחו”ל כמשפחה, במיוחד עם ילדים אני ממליצה לקחת מזוודה עם אוכל זמין. יש אנשים ששומעים את זה וברגע הראשון הם מרימים גבה: ‘אני נוסעת להתפנק, למה אני צריכה לקחת אוכל?’ או ‘אנחנו נאכל במסעדה…’.
” אני אומרת, אם בכל פעם שאחד מהילדים רעב נרים את עצמנו ונלך למסעדה, הטיול יהפוך לתיזוז ולא לחופשה. הרעיון לקחת אוכל לא נועד לבטל מסעדות, אלא בעיקר לנוחות ועל הדרך הוא גם מקטין הוצאות. כשיוצאים לטיול ארוך הילדים מתנהגים כילדים ולאורך היום הם “‘רעבים’. אי אפשר שבכל פעם שילד צועק ‘אני רעב’ ללכת למסעדה. ברגע שיש לי אוכל זמין במזוודה, כל פעם שמישהו רעב, אני שולפת לו משהו שירגיע את המצב… ואז הולכים למסעדה כשכולם רעבים ונכונים לאכול.
כשהיינו חודש בתאילנד, היינו אוכלים ארוחת בוקר במלון בשעות הבוקר המאוחרות, אחר כך בסביבות אחר הצהרים היינו מנשנשים משהו בחדר או אוכלים פרות על החוף, ובשעות הערב המוקדמות היינו יושבים במסעדה ואוכלים ארוחה מזינה וטעימה.
מה לקחתי במזוודה? טורטיות, טחינה, טונה, מלפפונים חמוצים, זיתים, קוסקוס להכנה מהירה, פריכיות, שוקולד, מנות חמות וחטיפים. אפשר לקחת כל דבר שלא דורש קירור ואפשרי להכנה מיידית. כשיש אוכל זמין, מפסיקה ההתעסקות המוגזמת באוכל ומצטמצמת עלות המסעדות”.
חופשה נעימה!
לעמוד של דקלה לחצו>> לקטוף את הכסף מהעצים
יש לכם טיפ חשוב? שאלות נוספות? רוצים לזכות בחופשה משפחתית לאי סאמוס ביוון על חשבוננו? היכנסו לקבוצת הפייסבוק שלנו בלחיצה>> טיול משפחתי בארץ ובעולם
כתובת מקוצרת לכתבה זו: https://www.familygo.co.il?p=100435