אנפה ארגמנית שהסתבכה בחוטי דייג וצמחייה בלב הכינרת, חולצה פצועה ע”י פקחי רשות הטבע והגנים. נקווה שתתאושש
פקחי רשות הטבע והגנים באזור הכנרת, קיבלו דיווח מפקח איגוד ערים כנרת, על אנפה שנמצאת במצוקה בסבך צמחייה בתוך הכנרת, בסמוך לחוף ברניקי.
עם הגעתם למקום זיהו הפקחים כי היא מסובכת בחוטי דייג ובצמחייה, מבלי יכולת לזוז ולעוף. בעקבות כך, אחד הפקחים קפץ לתוך המים, פעל להתיר את סבך החוטים שאחז באנפה ופינה אותה לעבר החוף. מבדיקה ראשונית שערכו בשטח, נמצא כי היא נפצעה ומדממת מפגיעת החוטים בגופה.
בעקבות כך, הועברה האנפה הארגמנית למתנדבי החיבולנס של רשות הטבע והגנים, כדי להעבירה לטיפול בבית החולים לחיות בר של רשות הטבע והגנים והספארי ברמת גן, להמשך בדיקות ומתן טיפול רפואי בהתאם.
הכירו את האנפה הארגמנית
האנפה הארגמנית היא מין של אנפה גדולה החיה בביצות ובאגמים, מצויה ברחבי אפריקה, דרום ומרכז אירופה ודרום אסיה, כולל המזרח התיכון, ומרחיקה עד לדרום-מזרח אסיה. היא בעלת צבעים בגווני אדום וסגול וניזונה מדגים, דו-חיים, בסרטנים וחרקים. בישראל היא חולפת מצויה אך מקננת נדירה. אנפה זו חובבת אזורי ביצות גבוהים ומים עומדים בהם ישנו טרף רב. בישראל היא חולפת נפוצה, ואינה בסכנת הכחדה. האנפה אוכלת בשר וניזונה מחרקים, דגים, צפרדעים, סרטנים, זוחלים ומכרסמים במים או על היבשה, ותוקפת באמצעות מקורה הגדול והמחודד, בדרך כלל מהמארב.
לעיתים מתמקמת ליד עופות ביצה אחרים כמו אנפת גוליית וחסידות שונות. היא מצויה בביצות, מקווי מים עומדים, גדות נהר ואף בחופים שונים ואיים מרוחקים. האנפות החיות באירופה נודדות בחורף דרומה לעבר אפריקה. אנפות אלה מקננות לעיתים קרובות ב”מושבות קינון” בעלות קינים רבים וסמוכים. מעדיפות קינון בסבך של צמחים דגניים גבוהים כמו הגומא והסוף. הנקבה מטילה 5-4 ביצים, אך לעיתים קרובות לא כל הגוזלים מגיעים לבגרות עקב המתת החלשים על ידי החזקים.
ברשות הטבע והגנים מבקשים מהציבור הרחב לדווח לה על חיות בר פצועות או/ו שנמצאות במצוקה, באמצעות מוקד הרשות שמספרו 3639* כדי שניתן יהיה לסייע להן ולהצילן.