“מקרבים את היער לחצור הגלילית, זאת יחד עם הקמת מתחם תיירותי וקמפינג, מסלולי טיול ביער הקסום ומתחמי נופש ובילוי, יתנו בוסט רציני לפעילות התיירותית באזור”
שביל טיול חדש מוצע מעתה למטיילים באזור הצפון ולהנאת תושבי חצור הגלילית, ראש פינה והסביבה: במועצה המקומית חצור הגלילית ורשות ניקוז ונחלים כינרת, יחד עם מדרשת אורות הגליל, בתהליך חינוכי שכלל מתנדבים רבים מחצור הגלילית, השלימו את פריצתו של שביל נחל פארעם שביער בירייה סמוך לחצור הגלילית. בפעילות תמכו גם הרשות לפיתוח הגליל, שותפות צח”ר, מתנ”ס חצור הגלילית ובתמיכת ארגון ארץ עיר בהסעות למתנדבים והקמת ספסלים.
מדובר בשביל מטופח ויפהפה שהוכשר לצדו של נחל פארעם, יובל של נחל מחניים, הזורם בחלקה העליון של חצור הגלילית באזור הגובל ביער בירייה. בהכשרת השביל החדש לקחו חלק תלמידים ותלמידות מבתי הספר בחצור הגלילית, מכינות מהאזור, קהילה ותושבים, בשיתוף וליווי רשות ניקוז ונחלים כינרת ובהנחיית צוות מדריכות אורות הגליל. אל ארוע חנוכת השביל הגיעו ילדי חצור שפרצו את השביל, יחד עם שלטים מיוחדים לעידוד שמירה על הטבע בכלל והשביל בפרט.
את השביל חנך ראש מועצת חצור הגלילית, שמעון סויסה, אשר שיבח את השותפים וילדי קהילת חצור הגלילית, על עבודה מסורה ומרשימה: “אני רוצה לברך את כל מי שלקחו חלק בפרויקט החינוכי המרשים הזה, יש כאן מצד אחד מחויבות אישית והיכרות עם הסביבה, ומצד שני עבודה פיזית באוויר הפתוח למען הקהילה ולמען הסביבה.
משמחת אותי גם העובדה שאנחנו מנחילים לדור העתיד את המורשת של הוותיקים, מייסדי חצור הגלילית של שנות ה-50 וה-60. הפרויקט הצליח להוציא את הילדים לשטח ולחבר אותם לטבע. אנחנו מקרבים את היער לחצור הגלילית. אלו יחד עם הקמת מתחם תיירותי וקמפינג, מסלולי טיול ביער הקסום שסביבנו ומתחמי נופש ובילוי שאנחנו מקימים, יתנו בוסט רציני לפעילות התיירותית באזור”.
טקס חנוכת השביל התקיים בשיא עונת הפריחה, כאשר הנחל נהנה מזרימה בזכות החורף הגשום. באירוע נכחו גם מהנדס רשות ניקוז ונחלים כינרת, אושרי ילוז, גילה יעקבי-גורביץ מהרשות לפיתוח הגליל ונהורה עמר משותפות צח”ר, אשר ליוו את התהליך בשיתוף עם המתנ”ס המקומי והעומד בראשו, יאיר כ”ץ. צביקה סלוצקי, מנכ”ל רשות ניקוז ונחלים כינרת: “רשות ניקוז ונחלים כינרת רואה חשיבות גדולה במעורבות הקהילה בשיקום ושמירה על נחלים ומקווי המים בסביבתה ובעשייה מתמשכת לאורך זמן. תלמידים וקהילה הפורצים שביל אל הנחל, מבקרים בו באופן קבוע ומטפחים אותו, ירגישו תחושת שייכות וגאווה מקומית וידעו לשמור על הנחל לשנים. פריצת השביל לנחל הינה גם פריצת דרך להעלאת מודעות התושבים בחצור הגלילית, לפנינת טבע ייחודית בקרבתם”.