תערוכה המפגישה בין צעצועים, משחקים ויצירות אמנות, ומזמינה את הצופה לנוע בין עולם הילדות למשמעויות התרבותיות הרחבות הבאות לידי ביטוי בעבודות האמנות
בים בם בום היא תערוכה חדשה במוזאון הנגב לאמנות, שתפתח במוזאון הנגב לאמנות ב- 21 בדצמבר 2021 באוצרות ארמנו טידיסקי ונירית דהן, והינה פרי שיתוף פעולה בין המכון האיטלקי לתרבות, תל אביב למוזיאון. התערוכה מפגישה בין צעצועים, משחקים ויצירות אמנות. התערוכה מזמינה את הצופה לנוע בין עולם הילדות למשמעויות התרבותיות הרחבות הבאות לידי ביטוי בעבודות האמנות. התערוכה כוללת אוסף צעצועים ואמנות מרהיב מאיטליה, לצד עבודות מרתקות של אמנים ישראלים, וכוללת גם פסלי חוץ המוצבים במתחם המוזאונים. מקום מיוחד מוקדש לגיבורי תרבות כמו מיקי מאוס ופינוקיו, שהציתו את דמיונם של ילדים ומבוגרים, בינם אמנים רבים, והשפיעו על היבטים שונים בתרבות הפופולרית.
חלק נוסף בתערוכה יוקדש לצעצועי וינטג’ נדירים משנות הארבעים והחמישים מאוסף פרטי, וחדר מיוחד שיוקדש לחלק האינטראקטיבי של התערוכה, בו יוכלו המבקרים לחוות את האמנות והצעצועים. התערוכה תלווה באירועי אמנות מיוחדים, הרצאות וסדנאות. מקום מיוחד בתערוכה מוקדש לגיבורי התרבות מיקי מאוס ופינוקיו שהציתו את דמיונם של ילדים ומבוגרים בינם אמנים רבים, והשפיעו על היבטים שונים בתרבות הפופולרית. בתערוכה רישומי אקוורל נדירים של מיקי מאוס משנות ה-40 ורישומים מרהיבים של פינוקיו בהשאלת מוזאון “מוזלי” בטורינו, איטליה.
בנוסף, מוקדש חלק שלם בתערוכה לאינטרקציה בין המשחק לצופה, וחדר שלם יוקצה לחלק האינטראקטיבי של התערוכה, בו יוכלו המבקרים לחוות את האמנות והצעצועים, כמו עבודה של ורד אהרונוביץ, אמנית ישראלית, המזמינה את הצופה לשחק עם פסל ילדה קטנה בגולות, או משחק פיקסל ארט, במימדים עצומים עם עשרות אלפי נעצי פלסטיק שירכיבו את התמונה. כל מבקר בתערוכה מוזמן לקחת חלק ולהשלים חלק קטן מהתמונה, כשבסופו של דבר תתגלה התמונה הגדולה בפני המבקרים כשישלימו את הרכבתה. המשחק נעשה במיוחד עבור התערוכה ונתרם מחברת המשחקים האיטלקית “קורצ’טי” ונעשה בשיתוף עם “ענבר טויס” הישראלית.
התערוכה חוקרת את ביטוי המשחק באמנות – יצירות אמנות אשר חוקרות את השעשוע והמשחק כמו בעבודתה של סימונה קאווליירי, אמנית איטלקיה שציירה את משחק הקלאס האלמותי. עבודות אחרות מבטאות ילדות, כמו עבודת קרמיקה של האמנית פוסקה בוג’י מאיטליה, שפיסלה את משחק הטבעות שבו לומדים תינוקות להשחיל טבעות בגדלים שונים על מקל ארוך. בנוסף, ניתן לראות עבודות אמנות המשתמשות בכלי משחק, כמו לוח שש-בש או מחבט פינג פונג כמו בעבודותיה של ציפי זוהר, אמנית ישראלית, שהשתמשה בלוחות שש בש בכדי ליצור שיח על מגדר ונשיות לעומת משחק השש בש הגברי באופיו. עבודות אחרות מעוררות זיכרון ילדות, כמו עבודתה של ורד אהרונוביץ, אמנית ישראלית, שפיסלה ילדה באמבטיה המשחקת עם ברווז. עבודה זו של אהרונוביץ נוגעת בעצב חשוף – הברווז באמבטיה אינו משחק אלה ברווז אמיתי הנועד לשחיטה.
עבודות אחרות מבטאות את המשחק בצורה מוחשית ומעלות את השאלה בגבול של אמנות ומשחק. האם המשחק יכול להיות אמנות, או האם האמנות יכולה להיות משחק?! העבודה של הרן כסלו, אמן ישראלי, מעלה את השאלה הזו בדיוק. כסלו משתמש בטכניקה בתור משחק. הוא עורם צבעי שמן ומשחק איתם בכדי ליצור דימויים יוצאי דופן. חלקם מופשטים וחלקם לא. חלק מיוחד בתערוכה יוקדש גם עבור צעצועי וינטג’ נדירים משנות הארבעים והחמישים מאוסף פרטי – מכוניות וינטג’ ישנות, עגלות גלידה ואפילו אוטובוס אגד ישן.
התערוכה תלווה באירועי אמנות מיוחדים, הרצאות וסדנאות במהלך החודשים הקרובים. מומלץ לעקוב אחר פרסומי המוזאון ברשתות החברתיות ובאתר המוזאון.
“בים בם בום”: 21.12.21 -26.3.22
מוזיאון הנגב לאמנות: רחוב העצמאות 60, באר שבע, טלפון: 08-699353
שעות פתיחת מוזיאון הנגב לאמנות:
ימים שני, שלישי וחמישי 16:00-10:00.
יום רביעי 19:00-12:00
ימים שישי ושבת 14:00-10:00 כניסה חינם
הכניסה למוזאון בהזמנת כרטיסים מראש ולפי התו הסגול