פריחות בצבעי הסתיו המסחררים והליכה בעקבות יצירות האמנות בתערוכה. המשפחה מוזמנת לטייל ולהאמין שזה כאן, בישראל
אין צורך לטוס למדינות הצפון כדי לחוות פריחות בצבעי הסתיו המסחררים. די להגיע לגן הבוטני האוניברסיטאי, בגבעת רם בירושלים, כדי להתפעל ממגוון צבעוני לא יאומן, שדומה יותר לציור רב- דמיון, אבל זה אמיתי ואצלנו, בעיר הקודש. התקופה הנוכחית עם משבר הקורונה, הופכות את אפשרויות הבילוי במקומות פתוחים לאטרקטיביות במיוחד. הגן הבוטני, המשתרע על פני 120 דונם, הינו הגן הגדול ביותר בישראל והיחיד מסוגו במזה”ת. אי לכך, הקהל הרחב יכול להסתובב בגן בחופשיות מבלי לחשוש וללא צורך לתאם מראש הכניסה, כאשר השהייה בטבע מאפשרת התבוננות, ומספקת מרגוע, שלווה ואיזון לנפש. ויש גם בונוס – תערוכת אמנות מרתקת, שבעקבותיה נוכל לטייל בגן כולו. אז כל המשפחה מוזמנת לחווית טבע-אמנותית, מהנה, מאווררת ובעלת ערך מוסף.
יצירות בתערוכה
במסגרת התערוכה בחזרה אל הטבע, תערוכת אמנות עכשווית ביוזמת הגן הבוטני האוניברסיטאי בירושלים ובשיתוף קרן אאוטסט לאמנות עכשווית, הוצבו ברחבי הגן הבוטני 16 עבודות פיסול של אמנים ישראלים מובילים. בין הפסלים המוצגים, עבודות איקוניות של אמנים כמו מנשה קדישמן או דני קרוון, עבודות של אמנים ותיקים כמו ציבי גבע, יהודית סספורטס או סיגלית לנדאו, ועבודות של אמנים צעירים יותר דוגמת אלה ליטביץ, יערה צח, משה רואס וסאהר מיעארי. בנוסף, מוצגות בתערוכה שתי עבודות שהופקו בתמיכת קרן אאוטסט לאמנות עכשווית עבור מרחב הגן והקשר התערוכה. האחת, עבודת סאונד של מאיה דוניץ, המגיבה לרחשי הגן ולקולותיו; האחרת, הצגה ראשונה בארץ של פרק מפרויקט Liquid Desert של יהודית סספורטס, שפרק אחר מתוכה הוצג בגרמניה בינואר 2019. העבודות השונות נפרשות בגן, בנקודות חשופות ונסתרות כאחת, והצבתן יצרת מסלול הליכה מעגלי, שבמהלכו מגלים המבקרים, תוך כדי תנועה, את הצמחייה ואת העבודות.
סיור וירטואלי בתערוכה
מתוך התחשבות במצב הנוכחי, עקב מגפת הקורונה והרצון לאפשר לאלה הנמצאים בבידוד לחוות את התערוכה, ניתן למצוא באתר הגן הבוטני סיור וירטואלי בתערוכה.
לפרטים נוספים הגן הבוטני גבעת רם 02-6794012
באתר www.jbgculture.com ובפייסבוק