יציאה לחופשה משפחתית, מבלי ליצור חור בכיס – אפשרי? בהחלט! איך? להלן כל הדרכים לחסוך כשמטיילים עם ילדים
חופשה עלולה להיות דבר יקר: לינה, הוצאות עבור אוכל, השכרת רכב, עלות הדלק, כרטיסים לאטרקציות ועוד. מספיק כדי לגרום לכם לשקול לדלג על החופשה המשפחתית השנתית. יחד עם זאת, מדובר בחוויה מגבשת ומעצימה לכל המשפחה, שיכולה ליצור זיכרונות לכל החיים. חוץ מזה, מה הטעם לעבוד כל כך קשה, אם לא מצליחים ליהנות מהחיים? הטיפים הבאים יעזרו לכם לחסוך כסף במהלך טיול או נסיעה עם הילדים!
בחרו לנסוע מחוץ לעונה
במידה ויש לכם ילדים קטנים או שלא אכפת לכם שהגדולים יוותרו על כמה ימי לימודים – נסיעה מחוץ לעונה, יכולה לחסוך לכם הרבה כסף! משמעות הדבר היא שאתם מוותרים על נסיעה בחופשות של הילדים או בחגים. אל דאגה, גם לכך יש פתרון: סבים וסבתות, ימי חופש מהעבודה, קייטנות או טיולים בארץ. המחירים יורדים בצורה דרסטית ביעדי חופשה פופולריים רבים, שעולים הון תועפות בשיא העונה.
נהלו תקציב נסיעה מפורט
לפני היציאה לחופשה המשפחתית שלך, נסו להגדיר תקציב קפדני. טבלת אקסל המפרטת את כל ההכנסות המיועדות לטיול ואת כל ההוצאות הצפויות (כולל אקסטרות והכנסות בלתי צפויות), תאפשר לכם לדעת (פחות או יותר), איפה אתם עומדים בכל שלב בחופשה. אין זה אומר שתצטרכו להיות צמודים לטבלה, אחרי הכל מדובר על חופשה, אבל טוב שיהיה לכם בסיס להתנהלות הכלכלית נכונה וטובה.
שלמו עם כרטיס חיוב או במזומן
במהלך המסע קל מאוד להיסחף, ולהזמין מה שרוצים ומתי שרוצים – בין אם מדובר בסוויטה משפחתית, ארוחה טובה או יציאה למסע קניות מפואר. החשש הוא לחזור לארץ ולגלות שמנהל הבנק שלכם, קצת פחות מרוצה. הפתרון הוא לשלב בין תשלום במזומן או כרטיסי חיוב, לבין שימוש בכרטיס אשראי, ולעיתים גם להגדיר תקציב יומי וגמיש.
ארוחת בוקר הכל כלול
כשילדים מתעוררים רעבים, לא תמיד תהיה להם סבלנות לחכות עד שכולם יצחצחו שיניים, יתקלחו, יתלבשו, יתארגנו.. ואז תצאו מהמלון, תחפשו מסעדה ועד שהאוכל יגיע… המסקנה היא לחפש מלון במחיר שכולל ארוחת בוקר. אם אתה לא מתארחים במקום עם ארוחת בוקר חינם, או מתגוררים בדירת נופש, וודאו שהמטבח יהיה מאובזר במצרכים בסיסיים, לפחות.
לאמיצים בלבד – תסבלטו!
חילופי בתים עם משפחה אחרת , תאפשר לכם נוחות של בית, מטבח מאובזר וחסכון משמעותי בתקציב הטיול. הדבר מתאים רק למשפחות שמסוגלות להשאיר את ביתן לזרים, ולהתארח אצל אנשים שלא מכירים.
היזהרו מקניות מיותרות
מזכרות, מטבעות למזכרת ממגוון מקומות – הפזורות ברחבי אירופה, חנויות צעצועים מלאות בכל טוב ומזכרות קטנות ונוצצות – מדובר בפיתויים שיכולים לעלות לכם הרבה ברגע הרכישה, וגם עלולים ליצור מטען עודף בחזרה ארצה. במקום לבזבז מזכרות יקרות, תעודדו את הילדים לאסוף גם מזכרות מהשטח: כרטיסי ביקור, אוצרות טבע, גלויות ועוד.
כדאי גם להגדיר תקציב קניות בכל יום או להדגיש כמה צעצועים/מוצרים יכול לרכוש כל ילד. הדבר ימנע מכם (ברוב המקרים), וויכוחים מיותרים בקופה.
הפכו להיות חברי מועדון בכל מקום אפשרי
חברות תעופה, בתי מלון, מסעדות וחברות להשכרת רכב – הירשמו למועדון החברים, בקשו כרטיס הנוסע המתמיד, הצטרפו לתכניות שהם מציעים או כל דבר אחר שיקנה לכם הטבות, הנחות, שירות מועדף ועוד.
ארזו בחכמה
פחות זה תמיד יותר, במיוחד כשמדובר באריזה. במידה ואתם נוסעים לטיול ארוך, תוכלו לכבס את הבגדים לשימוש חוזר. חשוב שתוודאו גם מהו משקל המזוודה ותכנו זאת כך, כשגם בחזרה, תהיה מזוודה ללא משקל עודף, לכל בן משפחה.
הביאו אתכם מה שאתם יכולים לפארקים ולאטרקציות
מוצרים כמו: בקבוק מים, קרם הגנה ולפעמים גם ארוחות, יכולים להיות יקרים פי כמה, כשמדובר בפארקי שעשועים ובאטרקציות השונות. עשו את החישוב שלכם, כמה אתם רוצים להשקיע ובמה, ואת השאר, רכשו באחד המרכולים או חנויות לממכר מזון באזור בו אתם לנים.
קחו את מושב הבטיחות מהבית
אם אתם יכולים, קחו אתכם מהארץ את מושב הבטיחות/הבוסטר שלכם. רוב החברות מציעות מושבי בטיחות אבל, הנוחות יכולה לעלות לכם. מדובר על בין $ 10 מינימום ליום ומחיר מקסימלי של כ 70 $. רוב חברות התעופה מאפשרות לאחסן את מושב הבטיחות בחינם ולכן, זה יכול להיות שווה את הטרחה.
כרטיסי הנחות והטבות (פאס pass), יכולים לחסוך לכם זמן וכסף
כל עיר/מדינה מציעה כרטיסי הנחה, המציעים הטבות, אטרקציות תיירותיות חינם, וגם מאפשרים לכם לקצר את משך העמידה בתור, אם בכלל. מדובר על מוזיאונים, גני חיות, פארקי שעשועים, תחברוה ציבורית ועוד. שווה לבדוק בלשכת התיירות של כל עיר/מדינה.
ישנן דרכים רבות נוספות לחסוך בעלויות, כל משפחה ומה שמתאים לה. חשוב שתעשו את החישוב שלכם, מה הכי מתאים לכם מבחינת ההרכב המשפחתי, אופיו כל אחד מבני המשפחה והצרכים שלכם.
נסיעה טובה וחופשה נעימה!
כתובת מקוצרת לכתבה זו: https://www.familygo.co.il?p=98869