עשרות חיות פונו מפינת החי בכפר גלעדי, למקלט הקופים ביער בן שמן ולמתקנים נוספים במרכז, שהסכימו בהתנדבות להחזיק ולטפל בבעלי החיים עד סיום המתיחות, כדי להבטיח את שלומן
לאור האירועים המתרבים בצפון, הוחלט בכפר גלעדי להיערך מבעוד מועד לכל אפשרות, ולהרחיק כבר בשלב זה את בעלי החיים, כדי להבטיח את שלומם. עשרות בעלי חיים, בהם יעלים, עיזים, חמורים, ארנבונים וחיות קטנות נוספות, כגון אוגרים ועוד, הועברו מכפר גלעדי למקלט הקופים אשר ביער בן שמן, ולמתקנים נוספים במרכז (כמו חוות גתניו), שהסכימו בהתנדבות להחזיק ולטפל בבעלי החיים עד סיום המתיחות.
רשות הטבע והגנים, בשיתוף פעולה מתמשך עם נציגים ממשרד החקלאות, המשרד להגנת הסביבה ומשטרת ישראל – מדור הגנת הסביבה, נרתמו למשימת ההצלה, ותחת ליווי צבאי וסיוע משטרתי, יגיעו לפינות החי ויאספו את בעלי החיים ויעבירו אותן למקום מבטחים.
אורי לניאל, ראש תחום סחר בחיות בר בשבייה ברשות הטבע והגנים: “כגורמים האמונים על חיות הבר בשביה, יחד עם הקולגות שלנו הנותנים מענה לכלל בעלי החיים, כולל חיות המשק ובחקלאות, אנו רואים בזמנים אלו אחריות וחובה ארגונית, לפעול למען הצלת בעלי החיים המוחזקים בפינות חי בעוטף עזה ובצפון הארץ, כאשר אין אפשרות להעניק להם טיפול הולם או קיימת סכנה לחייהם”.
גלי דוידסון, מנהלת אגף הגנה על בעלי חיים במשרד להגנת הסביבה: “במקביל לעשייה גם עבור בעלי החיים בגזרת הלחימה הדרומית, אנו נערכים למנוע פגיעה בבעלי החיים גם בגזרה הצפונית. בעלי החיים בפינות החי זקוקים לטיפול רציף, וכשאין את היכולת לספק להם זאת יש צורך בפינויים. בעלי החיים יוחזקו במתקנים בהם יקבלו טיפול מסור, עד שניתן יהיה להחזיר אותם. נמשיך לסייע ככל הניתן גם בהמשך”.
ברשות הטבע והגנים מספרים כי פניות רבות מגיעות למוקדים של הרשות ומשרד החקלאות, על בעלי חיים במצוקה. אנו קוראים לאזרחים שמזהים חיות בר במצוקה, או שצריכות סיוע ופינוי, לעדכן את מוקד רשות הטבע אני והגנים וייעשה מאמץ לתת מענה מתאים.
ניתן לפנות למוקד רשות הטבע והגנים 3639* או: https://bit.ly/30lOBDq
מוזמנים גם לבקר בקבוצת הפייסבוק שלנו ‘טיול משפחתי בארץ ובעולם
כתובת מקוצרת לכתבה זו: https://www.familygo.co.il?p=111107