במרכז ההצלה לצבי ים מבצעים הליך רפואי חדשני ומורכב בשם שטיפת ריאות, בזכותו מצילים את צבי הים הטבועים ונותנים להם הזדמנות נוספת לחיים בים
הצבים הגיעו למרכז ההצלה לאחר שנלכדו בשוגג ברשת בים, וסבלו מטביעה. צבי הים הינם בע”ח ימיים, אך הם נושמים אוויר באמצעות ריאות. לכן, כאשר הם נלכדים ברשת או קרס מתחת למים, הם נאבקים לנסות להשתחרר וצריכים לעלות לנשום אוויר, אך לא יכולים. כתוצאה מכך, הם סובלים מטביעה אשר גורמת לדלקת ריאות, בצקות ואף מוות.
במרכז ההצלה לצבי ים מבצעים הליך רפואי חדשני ומורכב בשם שטיפת ריאות, בזכותו מצילים את צבי הים הטבועים ונותנים להם הזדמנות נוספת לחיים בים. המתנדבים של “סיירת החוף” אשר חילצו והסיעו את הצבים לקבלת טיפול במרכז ההצלה, מסייעת לרט”ג באיתור, חילוץ והובלה של צבי ים פצועים, וגם במניעה מראש של פגיעות בצבים ע”י הסרת איומים אפשריים, כגון רשתות רפאים בים. אירוע השבת הצבים המשוקמים לים, התקיים בגן לאומי פלמחים של רשות הטבע והגנים, בנוכחות הנופשים בים ומתנדבי רשות הטבע והגנים.
“זכריה”, צב ים זכר בוגר, השתחרר עם משדר לווייני על השריון, באמצעותו ייצבר ידע נוסף אודות תנועת צבי ים חומים בים התיכון, והתפקוד של צבי ים משוקמים מפגיעות, כאשר הם חוזרים לסביבתם הטבעית. הצבים משדרים באופן קבוע את מיקומם וניתן לעקוב אחר מסעות הצבים ברחבי הים התיכון בשידור חי: https://www.seaturtles.parks.org.il/trackingproject
שימו לב לצבי ים פצועים ודווחו מיד למוקד רט”ג 3639*, הישארו עם הצב עד הגעת מתנדב/פקח או הביאו את הצב למרכז ההצלה לאחר הדיווח. אם הצב צף פגוע בים, נסו במידת האפשר להעלות אותו לסיפון. אל תאבדו איתו קשר עין בים, כי אחרת קשה מאוד לאתר אותו לאחר מכן. אם הצב מסובך בפסולת, לא להסיר את הפסולת ולא לשחרר את הצב חזרה לים.
הערנות שלכם מצילה חיים!
מוזמנים גם לבקר בקבוצת הפייסבוק שלנו ‘טיול משפחתי בארץ ובעולם
כתובת מקוצרת לכתבה זו: https://www.familygo.co.il?p=110490