גוזל פינגווין אפריקני בקע לפני חמישה חודשים. לאחרונה, הועבר לגדרה מיוחדת בחצר הפינגווינים, כדי שיוכל לנהל אינטראקציה מוגנת עם שאר חברי הקבוצה
לפני חמישה חודשים, המטפלים במחלקת הציפורים בספארי ר”ג, התרגשו לגלות סדקים בביצה שהטילה פלג במחילה שלה ושל בן זוגה כוכב. המטפלים שהבינו כי זו התחלה של בקיעה, עקבו בזהירות אחרי הפלא, עד שהגוזל הקטנטן והמאוד חמוד השלים את בקיעתו.
הפינגווינים האפריקנים הם מונוגמיים. כלומר, חיים בזוגות קבועים ומגדלים יחד את צאצאיהם. נקבת הפינגווין מטילה בין ביצה אחת לשתיים וכעבור 40 יום של דגירה משותפת בוקע מן הביצה גוזל. למען האמת, עדיין לא ידוע אם מדובר בגוזל או בגוזלית – לא ניתן להבחין בין זכרים ונקבות על פי מראה, ונדרשת לשם כך בדיקת דם שנשלחת למעבדה מיוחדת.
הגוזל בדיוק סיים להחליף את הפלומה איתה נולד בניצוי של בוגר, ובשלב הזה הוא כבר מוכן להסתובב ולחקור את החצר. כך התברר כי הבילוי החביב עליו הוא כמובן שחייה בבריכה! הפינגווינים הם עופות ימיים שכמובן אינם יכולים לעוף ומשתמשים בכנפיהם כדי לשחות. הגוזל הקטן שחיין מצטיין, בדיוק כפי שהיינו מצפים ונראה שהוא מנצל כל דקה פנויה לאימוני שחייה ושכשוך בבריכה, בזמן שהמטפלים משגיחים עליו.
ההתחלה לא הייתה פשוטה. חודשיים לאחר בקיעתו נראה שהגוזל נחלש ולא אוכל כראוי. בשביל פינגווין כה צעיר וקטן, חוסר תיאבון ופליטת מזון עלולים לסכן את חייו ולפגוע בהתפתחות שלו. ווטרינר הספארי, ד”ר אלעד סמיט, יחד עם מטפלי מחלקת הציפורים, לא חסכו במאמצים ובעזרת מעקב צמוד וטיפול תומך, הגוזל המתוק חזר לאיתנו. היום נראה שהתאושש לגמרי.
אוכלוסיית הפינגווינים האפריקנים בטבע:
הספארי לוקח חלק בכ-60 תוכניות רביה למינים נכחדים של ארגון גני החיות האירופי, ואחת מהן היא של הפינגווין האפריקני – מין אנדמי לאפריקה הדרומית. ישנן 28 מושבות קינון ידועות לאורך החופים של דרום אפריקה ונמיביה.
על פי ההערכות בטבע יש מעט יותר מ- 10,000 זוגות מתרבים. אוכלוסיית הפינגווינים האפריקנים בטבע במגמת ירידה, והמין מוגדר “בסכנת הכחדה” ברשימה האדומה של האיגוד הבין-לאומי לשימור הטבע ומשאבי הטבע.
כיום הסיבה העיקרית לירידה באוכלוסיית הפינגווינים האפריקנים, היא קושי במציאת מזון עקב הירידה בכמות הדגים מהם הם ניזונים, בשל דיג מסחרי ובשל שינויי אקלים.
בחצר הפינגווינים בספארי 10 פרטים, כולל הגוזל שהצטרף לאחרונה. לכל זוג יש מחילה בה הוא דוגר על הביצים ומגדל את הגוזלים. בשלב מאוחר יותר, המטפלים לוקחים חסות על הגוזלים כדי להרגיל אותם לאכול הישר מהיד אל המקור. ההאכלה האישית מאפשרת לנו לוודא שכל פינגווין יקבל כדור ויטמין המוחבא בתוך דג, ולעקוב בדיוק כמה כל פינגווין אכל. המטפלים שלנו מכירים כל פינגווין באופן אישי ודואגים שאף אחד לא יישאר רעב.
מוזמנים גם לבקר בקבוצת הפייסבוק שלנו ‘טיול משפחתי בארץ ובעולם
כתובת מקוצרת לכתבה זו: https://www.familygo.co.il?p=112567